P6 Göteborg

P6-galan 2018
Den 18 maj 2018 gick den första P6-galan av stapeln. En kväll där vi klädde upp oss och åt gott, samt uppmärksammade några i föreningen med utmärkelser!
 
Vi började med välkomstbubbel och fotografering utanför Studenternas Hus. Det är verkligen en helt annan sak när alla klätt upp sig i lite finare utstyrslar. Inte för att det är något fel på vardagskläder eller ovvar, men ibland är det kul att få klä upp sig och kanske känna sig lite mer fancy än annars!
När alla intagit sina platser så var det dags för mat. Under middagen, som var fantastiskt god, bjöds det på gyckel, utdelning av de olika utmärkelserna och tal. 
 
 
 
Slutligen vill jag tacka arrangörerna! Det blev verkligen så bra, och såklart en liten shoutout till gäster för en härlig kväll!  // Padma
Hur firar P6 Valborg?
Den 30 april var det traditionsenligt dags att fira Valborg, dagen då vi P6or går i uppkabbade ovvar. Vi brukar börja dagen på MatNats Champagnefruksot på hemlig plats. I år valde några av oss att äta pannkakor hos Steam och sen dra dit. Sen tar vi likt varje år en ny gruppbild! I år var det svårt att endast få med P6or då många verkar tycka det är kul att 'fotobomba'... (Okej, lite kul är det)
 
Sedan går vi Studentåget tillsammans med Göta Studentkårs, Handels & SAKS. Föreningarna går i ordningen från äldst tll yngst, och eftersom att P6 grundades redan 1981 och brukar vi gå rätt långt fram. Av någon anledning hamnade SystemSex (1982) framför oss. Jaja, no hard feeling. I tåget sjunger vi P6-låten, blåser såpbubblor, filmar, tar kort och eh går... Det är även tradition att sexmästaren ska bada i fontänen vid Trädgårdsföreningern. Mucklan hade dock tur! Den var nämligen tömd på vatten.
 
När programmet (dans, musik, tal osv) håller igång på scenen står föreningarna nedanför och håller upp sina standar. HT17 fick turas om med uppgifen i år och vi andra slog oss ner en bit bort. Det var rätt kallt så efter någon timma var det skönt att ställa sig upp. Sedan delade vi på oss, några käkade & vilade, några fortsatte festen. När regner började var det dags att slå oss ner på vårat vanliga ställe för att kolla på Chalmers Cortège. Grymt jobbat av dem! 
 
Sedan flydde vi regnet och drog in till Studenternas hus. Där arrade P6 en Valborgs-efterfest dit vi bjudit in andra sexmäserister på GU + deras vänner. Musik & lekar m.m. pågick under hela kvällen tills det var dags för några stackare att städa...
 
 
 
Det var Valborg 2018 det. Visst ser vi redan fram emot nästa år? //Koji 
Vårkryssen - Tur & Retur till Riga!
I höstas åkte några av oss P6or med på Sjöslaget, som är en festresa på en kryssnngr tur & retur tll Åbo. I år var äntligen Vårkryssen tillbaka där båten går från Stockholm, till Riga & tillbaka.
 
Vi (tillsammans med våra vänner!) åkte med P6 partybuss från Göteborg och hämtade upp sexmästerister i Borås på vägen. Väl i Stockholm klev vi på båten och gjorde oss bekväma i hytterna. Sen väntade en storslagen buffé med hur mycket mat och dryck som du kan tänka dig. Samtidigt hölls en sittning för alla sexmäster som var där. Även om det var mest studenter på båten så fanns det en del "civila" människor som säkert tänkte, Vart har vi hamnat??
 
Kvällen fortsatte med flera hyttfester - lika enkel som det låter, fest i olika hytter, det bästa är att lämna dörren öppen för att nya människor enkelt ska trilla in - och dans på dansgolvet. Man kunde även stå ute på däck och bl.a. kolla på fåglar och vågor. Tiden gick fort och alldeles för sent var det dags att sova...
 
 
 
Med ett käckt meddelande i högtalarna om att "you look beautiful and inspiring" på fotona de tagit när vi klev på båten och som nu fanns till försäljning och "hurry, before they'll be deleted, ouch"...vaknade vi upp i Riga. Vi klev av och det var mulet men såå varmt. Det var en mysig stad att gå runt och titta i och et var svårt att välja vilket av alla ställen vi skulle pausa på. Det var dessutom billig med bådemat, öl & Sangria, vilket gjorde oss glada.
 
Efter soppet på 6h var det dags att gå på båten än. Det lev en köbildning för att få tag i biljetter till "gratis poolparty" vilket de flesta P6or lyckades med. Där badade & bastade vi tills det var dags att äntligen duscha & få i sig ite mat. Det märktes på hela båten att alla var rät trötta för festerna avtog mycket snabbare än kvällen innan. På morgonen var vi tillbaks i Stockholm och det som kändes som en lång resa hem med tåg väntade... Helt klart en lyckad resa och v hoppas vi ska få med oss P6 och vänner även nästa år!!
 
 
Hälningar Koji (som tyckter att Sjöslaget & Vårkryssen är bästa festresorna!!)